Rólunk

Bemutatkozás

RÓLUNK

A Catone Kft. 1995 óta van jelen Magyarországon, az itt működő 10 legnagyobb olasz cég egyike. Társaságunk budaörsi központja hűtött és fagyasztott élelmiszerek raktározásával, belföldi és nemzetközi szállításával, disztribúciójával és egyéb logisztikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik, egy nemzetközi cégcsoport részeként.

A Catone nemzetközi cégcsoport Olaszország egyik legnagyobb logisztikai társasága, a hűtött-mélyhűtött raktározás és -szállítás területén pedig piacvezető.

A cég története 1958-ban kezdődött. Carlo Catone egyetlen teherautóval indította el tejbegyűjtő vállalkozását Nápolyban. Az első fontos mérföldkövet 1972-ben érte el, amikor megkapta a Parmalat termékek területi értékesítését. Ezt a feladatot már 5 teherautóval látta el.

Folyamatos beruházásokkal, fejlesztésekkel a Catone nemzetközi cégcsoporttá nőtt, piacvezető szolgáltató lett. Olaszországban 3 telephelyen – Pastorano, Vitulazio, Parma – működik, több százezer négyzetméteres raktárkapacitással, több mint ezer munkavállalóval, 300 kamionnal végzi tevékenységét.

A több társaságból álló cégcsoport mindvégig családi tulajdonban maradt, Carlo Catone irányításával.

A mai napig minden társaságot ő vezet, 82 esztendősen is. Három gyermeke közül egyik lánya az olasz csoport pénzügyi főnöke, másik lánya az olasz csoport kereskedelmi főnöke, fia pedig az olasz csoport szakmai logisztikai főnökeként tevékenykedik. A cég mindennapjaiban már az unokák is szerepet vállalnak: egyikük a parmai telephely vezetője, másikuk pedig a budaörsi telephelyet irányítja.

Működési helyszín

TELEPHELYÜNK

A Catone csoport Magyarországra a Parmalat tejipari társaság logisztikai szolgáltatójaként érkezett 1995-ben. Hat évvel később vásárolta meg a volt Hungarofruct telephelyet Budaörsön 1,1 milliárd forintért. A 15 hektáros területen ekkor még több mint 40 éves, korszerűtlen raktárak álltak.

A Catone család a telephely szisztematikus fejlesztése mellett döntött, ezzel tevékenységének jelentős részét Magyarországra helyezte. A telephely adottságait és a helyi önkormányzat elképzeléseit, rendeleteit figyelembe véve 2008-ban elindult az első beruházás, 1,5 milliárd forint értékben: egy 5600 négyzetméteres, 11 500 raklap tárhelykapacitású, mínusz 25 Celsius fokos mélyhűtő raktár építése.

Ezt követően az elnyert nagy kereskedelmi tenderek is felgyorsították a beruházási ütemet. 2011-ben elkészült egy 11 800 négyzetméteres, 4 200 raklap hűtött (plusz 4-6 Celsius fok), 4600 raklap száraz és 4200 raklap mélyhűtött (mínusz 25 Celsius fok) tárhelykapacitású új raktár, 2,1 milliárd forintos beruházással. Az elkészült raktárak azonnal megteltek áruval, a legmagasabb követelményeknek is megfelelő infrastruktúra vonzotta az új megbízókat, ami tovább gyorsította a beruházások ütemét.

A következő fejlesztés 2015-ben készült el: egy 2800 négyzetméteres, 4200 raklap tárhelykapacitású mélyhűtő raktár, 0,6 milliárd forintból. 2016-ban újabb beruházás következett: egy 4500 négyzetméteres, 7200 raklap tárhelykapacitással rendelkező mélyhűtő raktár, 1,3 milliárd forint értékben.

A felépített raktárak egységes arculatú, vasbeton épületben, „ház a házban” elv szerint készültek, beépített hőszigeteléssel és az olasz csúcstechnológiát képviselő, automata vezérlésű hűtőgépészettel. A tulajdonos az épületberuházásokkal párhuzamosan a telephely saját tulajdonú iparvágányát is felújította és bővítette, melynek eredményeként a raktárakhoz közvetlenül kapcsolódó rakodótérrel együtt megalapozta az intermodális logisztikai tevékenység lehetőségét is.

A Catone Kft. elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért tervezzük a közúti szállítás részleges kiváltását vasúti szállítással – ebben legnagyobb megrendelőink is érdekeltek.

Az évek során teljes mértékben megújult a járműpark is, a Catone Kft. 2020-ban 0,9 milliárd forint értékben 40 darab új kamiont vásárolt, jelenleg 60 db Euro6 kategóriának megfelelő tehergépkocsival végezzük a belföldi és nemzetközi szállítási tevékenységet. A bemutatott időszakban a társaság létszáma és árbevétele a duplájára nőtt, a saját tőke pedig 0,15 milliárdról 2,9 milliárdra emelkedett.

A Catone Kft. Magyarországon mélyhűtött logisztikai piacvezetővé vált. 25 éves magyarországi történetünk újabb meghatározó mérföldkövéhez is hamarosan megérkezünk: meghatározó partnereink további igényeinek kiszolgálása és szolgáltatásaink bővítése érdekében új mélyhűtő raktár építését terveztük.

A Budaörsi központ számokban

Terület: 150 000 négyzetméter
Kapacitás: 36 000 raklap
Hőmérséklet: -27 és +18 fok között

Társaságunk ISO 9001:2015 és BRC minőségirányítási rendszerrel rendelkezik.